bluesign® – vastuullisten ja kestävien tekstiilituotteiden takana

Visio ja ajattelutapa vastuullisesti valmistetuista ja kestävistä tekstiilituotteista on bluesign® -sertifikaatin takana oleva ydinajatus. bluesign® -standardi on tekstiiliteollisuuden riippumaton hyväksymisjärjestelmä, joka ottaa huomioon koko tuotantoprosessin, minimoi ympäristövaikutukset ja suojaa ihmisen terveyttä. Pääperiaatteet ovat: resurssien tuottavuus, kuluttajaturvallisuus, ilmaan joutuvat päästöt, veteen joutuvat päästöt, työterveys- ja turvallisuus. Standardi seuraa jokaisen tekstiilin valmistusprosessia aina tehtaalta valmiiseen tuotteeseen, asettaen tarvittavat vaatimukset koko prosessille. Bluesign® -standardin saavuttamiseksi toteutettava seulonta tuo esille kaikki yrityksen käyttämät raaka-aineet, energiankulutuksen, päästöt ja työolot. 

ACG Accent on maailman ensimmäinen lämpösiirtokuvia valmistava yritys, joka on läpäissyt bluesign® -seulonnan jo yli 10 vuotta sitten. Käytämme yrityksen valmistamia bluesign® hyväksyttyjä siirtokuvia tekstiilituotteiden merkkauksissa.

Prässävät siirtokuvat ovat viesti yrityksestä, mutta ne tuovat myös lisäarvoa pienten yksityiskohtien kautta tuotteelle sekä yritykselle. Tämä onkin yksi oleellinen osa profiloiduissa tuotteissa, joten on myös tärkeää huomioida yksityiskohtien taustat, kun halutaan valinnoilla vaikuttaa mm. tekstiilituotteiden ekologissuuteen. Prässäämme bluesign® hyväksytyt siirtokuvat tuotteisiin HW-Companyn omassa merkkaamossa Kokkolassa.

Bluesign® -sertifioidut tekstiilituotteet tunnistat tästä merkistä.

Etkö löytänyt etsimääsi?