Oy HW-Company Ltd myy Brand Profile liiketoiminnan Loihe Oy:lle 05.09.2023

Tiedote liiketoimintakaupasta 5.9.2023

Loihe Oy laajentaa toimintaansa ostamalla Oy HW-Company Ltd:n Brand Profile – liiketoiminnan. Kaupan jälkeen Loihen ennakoitu liikevaihto nousee 8,5–9 miljoonaan euroon ensi vuonna. HW-Company jatkaa toimintaansa keskittymällä kovassa kasvussa olevaan metsästyksen- ja urheiluammunnan tukkuliiketoimintaansa HW-Hunt -brändin alla.

Loihe haluaa muuttaa liikelahja-alaa ja uskoo omaan kasvustrategiaansa. Loihe näkee toimialan muutostarpeen niin suureksi, ettei pieni toimija voi siihen riittävästi vastata. Yrityksen strateginen tavoite on koko ajan ollut kasvaa riittävän suureksi, jotta vastuullisuuteen ja kotimaisuuteen keskittyvällä vaihtoehdolla olisi todellista merkitystä markkinoilla. Kun tavoite ja tehtävä ovat yrityksessä selkeitä, on päätöksenteko helpompaa huolimatta pienistä puhureista ympäröivässä taloudessa.

Loihen toimitusjohtaja Stenka Heino kommentoi tuoretta kauppaa sisäisessä henkilöstöinfossa seuraavasti: ”Loihelle on muutaman vuoden aikana tarjottu useita eri vaihtoehtoja tutkittavaksi. Näistä vaihtoehdoista vain Sundetta Oy:n sulauttaminen on toteutettu viime tilikaudella. Tutkimme kaikki vaihtoehdot aina avoimesti, mutta erittäin tarkasti. Meidän tulee varmistua siitä, että ostettavan yrityksen arvot ja kulttuuri sopivat Loihen arvoihin. Silloin meillä on mahdollisuus onnistua yhdessä. Sundetan fuusio oli mielestäni loistava esimerkki hyvin sujuneesta järjestelystä. Sundetan vertailukelpoinen myynti liki tuplaantui ensimmäisellä yhteisellä tilikaudella, ja työnteko yhdessä on ollut sujuvaa ja ennen kaikkea hauskaa!

Tästä positiivisesta kokemuksesta rohkaistuneena uskallamme ottaa nyt seuraavan ja selkeästi suuremman askeleen. Meille tarjotuista mielenkiintoisista vaihtoehdoista HW- Companyn Brand Profile -liiketoiminnan osto osoittautui kaikkein kiinnostavimmaksi. Kaupan myötä Loihelle siirtyy Kokkolassa sijaitsevien näyttelytilojen ja varaston lisäksi kuusi myynnin ja merkkaamisen ammattilaista, jotka laajentavat ja parantavat omalta osaltaan Loihen palvelukokonaisuutta. Pystymme tarjoamaan HW-Companyn nykyisille asiakkaille markkinoiden laajimman kotimaisten tuotteiden valikoiman, ainutlaatuiset bränditekstiilit sekä tarkkaan mietityt lahjakokonaisuudet. Avainasiakaskonseptimme mahdollistaa keskittämisestä kiinnostuneille asiakkaille kustannustehokkaan ja vastuullisen tavan ulkoistaa brändituotehallinta. Odotan innolla alkanutta syyssesonkia ja kaikkia niitä mahdollisuuksia mitä tekemämme yritysjärjestely tuo tullessaan!”

HW-Companyn toimitusjohtaja Kai Helisten puolestaan kommentoi kauppaa seuraavasti: ”Olemme kollegani Eskon kanssa pohtineet paljon sekä omia että yrityksen resursseja. Meille on ollut jonkin aikaa selvää, että kahden hyvin erilaisen liiketoiminnan kehittäminen ja kasvattaminen yhtä aikaa ei ole tehokasta eikä edes järkevää. Aika ei yksinkertaisesti riitä kunnolla molempien liiketoimintojen tarpeisiin. HW-Huntin liiketoiminta on ollut ja on kovassa kasvussa ja sitoo merkittävästi myös yrityksen taloudellisia resursseja. Lisäksi aseiden, ammusten, metsästysvaatteiden ja -varusteiden myynti vaatii meiltä uutta järjestelmäinvestointia, toisin kuin liikelahjaliiketoiminta. Yrityksen on pakko keskittyä, jotta voisimme olla alamme paras tukkuri.

Kuluvan vuoden alussa päätimme selvittää, löytyisikö Brand Profile -liiketoiminnalle ja sen upealle henkilöstölle hyvää ostajaa. Olemme nyt tavanneet Loihen yrittäjät useasti kasvotusten ja vielä useammin etänä. Olen vakuuttunut siitä, että Loihe pystyy parhaiten vastaamaan niihin toiveisiin ja tarpeisiin, joita asiakkaamme ovat meille vuosien aikana esittäneet. Uskon vakaasti myös siihen, että tämä oli paras valittavissa oleva vaihtoehto asiakkaillemme. Loihe on perusteellisesti selvittänyt Brand Profile – liiketoimintamme ja heillä on hyvä käsitys asiakkaistamme ja toimittajistamme. Mieleni on silti luopumisesta haikea, vaikka HW-Hunt -liiketoimintamme jatkaa entiseen malliin ja meillä riittää siinä työtä tehtäväksi. Brand Profile-yksikkömme on ollut itsenäinen, ammattitaitoinen ja aikaansaava tiimi, jota tulemme Eskon kanssa kaipaamaan.”

Annamme mielellämme lisätietoja liiketoimintakaupasta.

Stenka Heino
Toimitusjohtaja, Loihe Oy
stenka.heino@loihe.fi
040 022 6227

Antti Holmi
Hallituksen puheenjohtaja, Loihe Oy
antti.holmi@loihe.fi
040 762 5076

Kai Helisten
Toimitusjohtaja, Oy HW-Company Ltd
kai.helisten@hw-company.fi
040 043 0893

Esko Erkkilä
Hallituksen puheenjohtaja, Oy HW-Company Ltd
esko.erkkila@hw-company.fi
044 056 4968