Matkalla Tokioon 14.04.2021

Satu Mäkelä-Nummela

HUHTIKUUN HUUDEILLA KOHTI TOKIOTA.

Huhtikuun puoliväli rupeaa taittumaan ja kauden päätavoite Tokion Olympiakisoissa heinäkuun lopulla tulee päivä päivältä lähemmäksi. Vaikka koronakausikin on hyvin päällä on ampumakauteni alkanut jo tammikuussa. Harjoittelun osalta olen hyvässä vauhdissa. Kuudes treeniviikko Malagassa, Jarapalon ampumaradalla on menoillaan. Tammikuussa sekä helmi-maaliskuussa olin molemmilla kerroilla 2 viikkoa ja samoin nyt huhtikuun ammuntapätkä on kaksi viikkoa.

Ilmat ovat lämmenneet tammikuun leireilystä ja nyt jopa shortseille on käyttöä. Mikäs sen mukavampaa harjoitella, kun olosuhteet myös säiden puolesta ovat loistavat. Motivaatio tekemiseen on valtava, mistä myös kielii jo ammuttujen kiekkojen määrä. Tämän hetkinen ammuttujen kiekkojen saldo tammikuun leiristä alkaen on 9050 kiekkoa. Se ei ikävä kyllä ole aivan rikottujen kiekkojen määrä, että jokunen on kyllä ehjänä päässyt mättääseen livahtamaan. Kun täältä palaan, uskon kiekkomäärän olevan liki 10000 ammuttua kiekkoa.

Kun tulen ulkomaille, lähden ”töihin.” Kun on hyvät olosuhteet, niin sitten todella harjoittelen enkä pulaa 4-5 sarjaa päivässä. Henkinen kantti on myös koetuksella, kun ampuu suurempia määriä, mutta fysiikka näyttelee merkittävää roolia. Hyvä peruskestävyys on oleellista niin treeneissä kuin kisoissakin. Kisapäivät ovat yleensä pitkiä, on kuumat olosuhteet ja pitää jaksaa vielä ehkä siellä iltapäivän finaalissakin rutistaa. Tässä lajissakin pätee ”harjoittele, jos haluat menestyä” vai menikö se kuitenkin ”lahjattomat harjoittelee”.

Tästä on todella kiva jatkaa kohti Tokiota. Pysy sinäkin matkassa kohti Tokion portteja. Tänään 14.4. on muuten tasan 100 päivää Tokioon!

Satu