Matkalla Tokioon 03.06.2021

Italia – Lonato – Trap Concaverde

Nuo kolme sanaa olivat tämän vuoden ensimmäinen kansainvälinen kilpailupaikkani sitten 2020 maaliskuun. Ulkomaan harjoitusleirillä toki ollut jo aiemmin tänä vuonna ja senpä vuoksi innolla kisaa odotin, koska harjoitukset olivat sujuneet mukavasti. Ehkä tähän alkuun lähdetään niillä heikoilla uutisilla liikenteeseen koskien mennyttä kisaa, niin jää tuohon loppuun niitä mukavampia mainintoja.

Hyvillä mielin lähdettiin sellaista kohtuu tulosta hakemaan, mutta siinä kävi niin, että ”korttipakka” levisi täydellisesti ja niinpä yritin niitä kortteja keräillä takaisin, mutta niin ”tuuli” vei nekin ja ammunnasta tuli ISOILLA KIRJAIMILLA FIASKO. Niin fiasko, kun sen vain voi isoilla kirjaimilla kirjoittaa. Yritin myllyttää asentoa ja vaihdoin aseenperän paikkaa olkapäässä ja ei mistään hyötyä. Pakka oli siis täydellisesti sekaisin.

Onneksi en ole ihminen, joka kauan kärvistelee tuskissaan kisan jälkeen, vaan lakaisee kaiken ”ei maton alle” vaan roskiin ja täynnä uutta tulta ja tappuraa kohti uusia koitoksia. Toki harmittaa kun ei osu, mutta ei ole vielä se näytönpaikka, vaikka itsekin sitä ajattelee, että nyt pitää näyttää. Näytönpaikka on heinäkuun lopulla Tokiossa.

Kesäkuun vaihteessa on Euroopan mestaruus mittelöt Kroatian Osijek:ssä ja uudelleen maailmancupin kisa vielä kesäkuun lopulla samoilla areenoilla. Siinä ovat mahtavat kisat vielä tsempata itseään kisamoodiin ja ottaa parempaa tekemistä irti.

Sää oli vaihtelevan oikukas kisojen aikana. Lämpöä saattoi olla parhaimmillaan 22-24 asteen tienoilla ja illalla ukkosen jyrähtäessä sää saattoi muuttua huomiseksi 12-15 asteeseen ja tihuttaen vettä. Katoksien alta ammuttaessa sade ei haittaa, mutta tuulen mukana vettä ripsuu inhottavasti ampumalaseihin ja aseeseen.

Koronatestaukset oli hienosti hoidettu radalla. Testauksessa piti käydä ennen kisaa ja toisena kisapäivänä. Lisäksi ei saanut olla 72 tuntia vanhempaa testaustulosta. Kyllä tikunpyöritystä on ollut – kaikki erilaisia – ei miellyttäviä – hengissä selvittyjä.

Karanteenin jälkeen on paluu harjoitteluradalle ja tiukkaa työtä ammunnan eteen. Vaikka luulee tekemisen osaavansa, niin pienessä hetkessä ei olekaan mitään jäljellä.

Satu Mäkelä-Nummela

 

Kaikille IHANAA kesän alkua
-satu-