Oy HW-Company Ltd juhlii 30-vuotissyntymäpäivää 07.10.2019

HW-Company täyttää 30-vuotta perjantaina 11. lokakuuta 2019. Yrityksen tarinan aloittivat kaverukset Jan Störling ja Veikko Sorvisto vuonna 1989. Heidän molempien juuret ovat vahvasti vaateteollisuudessa. Jan työskenteli aiemmin johtajana muun muassa isänsä perustamassa Rukka Oy:ssa ja Finn-Lassie Oy:ssa, jossa Veikko toimi samanaikaisesti tuotantopäällikkönä.

Lähes välittömästi HW-Companyn perustamisen jälkeen toimeliaat yrittäjät laittoivat oman tekstiilituotannon käyntiin Kokkolassa. Alussa yhtiö suunnitteli ja tuotti ensisijaisesti verryttelyasuja, joita myytiin niin vähittäiskauppaan, mutta myös julkishallintoon mm. Puolustusvoimille ja Poliisille. Itseasiassa Puolustusvoimista kasvoi yhtiölle yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä asiakkaista tuotannon laajentuessa mm. alushousuihin, joita kaiken kaikkiaan toimitettiin vuosien saatossa varusmiesten ja kantahenkilökunnan käyttöön yli miljoona kappaletta.

Yhteistyö puolustusvoimien kanssa poiki myöhemmin kauppaa myös Ruotsin, Sveitsin ja Viron armeijoiden kanssa. Vaikkakin Kokkolan ompelimossa oli parhaimmillaan reilut 30 ompelijaa, niin se ei luonnollisestikaan riittänyt edellä mainittujen tuotemäärien tekemiseen, vaan yhtiöllä oli sen lisäksi useita alihankintatehtaita Baltian maissa.

         

90-luvulla vaateteollisuuden tuotanto alkoi siirtyä kiihtyvään tahtiin halvemman työvoiman maihin. Tämän myötä myös oman tuotannon ylläpitäminen Suomessa kävi HW-Companylle kannattamattomaksi ja yhtiö joutui lopettamaan Kokkolan ompelimon 2000-luvun alkupuolella. Omalla brändillä ”HW Company Sportswear” ja ”Hardwork Sportsware” myytyjen tuotteiden tuottaminen Baltiassa ja Kauko-idässä jatkui vielä tuonkin jälkeen vuosia.

Samanaikaisesti yhtiö alkoi kuitenkin kasvattaa muiden vaate- ja varustebrändien maahantuontia, joka vaikutti entistä voimakkaammin yhtiön siirtymiseen nykyiseen muotoonsa – tukkukauppiaaksi sekä yritysten profiili- ja työvaatteiden toimittajaksi. Kaikkea tuotantoa ei ole kuitenkaan ulkoistettu täysin vaan yhtiöllä on edelleen mm. omat modernit tekstiilipaino- ja brodeerauskoneet.

Vuonna 2003 Esko Erkkilä, joka on toiminut lähes koko aikuiselämänsä yrittäjänä metsästyksen ja ammunnan kaupan parissa tuli töihin yhtiöön. Veikko Sorviston siirryttyä eläkkeelle vuonna 2004, Esko osti hänen osuutensa yrityksestä. Tämän myötä alkoi vaatekaupan rinnalle kasvaa metsästykseen ja ampumaurheiluun keskittyvä maahantuonti- ja tukkukauppaliiketoiminta.

Syksyllä 2017 tehdyssä yrityskaupassa Oy HW-Company Ltd:n koko osakekanta siirtyi Jan Störlingiltä ja hänen perheeltään Esko Erkkilälle ja Kai Helistenille.

Kolmen vuosikymmenen aikana Oy HW-Company Ltd:stä on kasvanut tunnettu tukkukaupan palveluyritys, joka tuo maahan ja myy kansainvälisesti tunnettuja ja laadukkaita asusteita, kenkiä ja varusteita urheiluun-, ulkoiluun, metsästykseen ja ampumaurheiluun. Kaikkien näiden tuotteiden myynti tapahtuu laajan ja osaavan jälleenmyyjäverkoston kautta.

Maahantuonti- ja tukkukauppaliiketoiminnan lisäksi yhtiö tunnetaan nykyisin laajalti myös Brand Profile -liiketoimintayksiköstään, joka toimittaa yrityksille ja yhteisöille räätälöityjä yritys- ja työvaatekonsepteja sekä liikelahjoja. Brand Profile yksikkömme päällimmäisenä ajatuksena on tarjota asiakkaillemme vain parasta – ratkaisuja ja tuotteita yrityskuvansa kehittämiseen, henkilöstönsä motivointiin ja asiakkaittensa hurmaamiseen.

Erityisen paljon on vuosien saatossa kysytty ja kysytään viikoittain edelleen, mitä ihmettä tuo HW tarkoittaa yhtiön nimessä? Ihan syystä, sillä kansankielessä ”HW” saattaa tuoda jotain aivan muuta mieleen kuin sen tässä tapauksessa tulisi. Yhtiön perustaja Jan Störling kertoo yrityksen nimensynnytystalkoiden olleen Veikon kanssa kovin haastavat eikä sopivaa nimeä meinannut löytyä millään. Jossain kohtaa kärsivällisyyden jo ollessa koetuksella toinen heistä oli tokaissut, että ei se menestys ole nimestä kiinni vaan pelkästään kovasta työstä. Siitähän se sitten syntyi eli HW – Hard Work. Käytämme siitä nykyisin hieman jalostettua muotoa sloganissamme, joka kiteyttää toimintamme ja tavoitteemme. Teemme lujasti töitä asiakkaittemme, jälleenmyyjiemme ja päämiestemme menestyksen eteen kaikilla toimintamme tasoilla – Hardworking for your success.

Paljon on tapahtumia mahtunut HW-Companyn 30:een toimintavuoteen. Nyt se jatkaa toimintaansa uuden omistajakaksikon vetämänä katse kohti tulevaa. Yritys työllistää tällä hetkellä 15 henkilöä. Sen liikevaihto viimeksi päättyneellä tilikaudella oli lähes 5 miljoonaa euroa.